latinica  ћирилица
01/12/2023 |  15:58 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Most u Dervišima u funkciji do kraja godine (VIDEO)

Radovi na izgradnji banjalučkog mosta u Dervišima još traju iako je trebalo da bude završen do prvog decembra. Na ovo su upozorili i mještani ovog naselja, nezadovoljni dinamikom radova na mostu. Obilaznicu koju koriste mjesecima kao alternativni put, kažu, više ne mogu da koriste, jer se na taj način samo stvara gužva koja pravi ogromne probleme. Gradonačelnik Draško Stanivuković poručuje - most bi trebalo da bude u funkciji do kraja godine.
Gradnja mosta u Dervišima - Foto: RTRS
Gradnja mosta u DervišimaFoto: RTRS

Najprometnija dionica puta u Dervišima, poveznica dva grada - Banjaluke i Laktaša još uvijek nije završena. Mještani ovog naselja kažu da je rok za igradnju probijen jer je svečano otvaranje trebalo je da bude danas. Most još nije završen, ali su zato mještani ovog naselja danas na simboličan način to učinili.

Oni su se više puta su se obraćali Gradskoj upravi. Posljednji put prije dvadeset dana, kada je izgradnja mosta bila obustavljena. Nakon žalbe, već drugi dan, bageri i građevinski radnici počeli su ponovo da rade na mostu. Pitaju gradonačelnika: Zašto se konstantno odgađa rok za završetak mosta?

- Kontaktirali smo stručnjake građevinske struke koji kažu da od danas, kad se postavi beton, mora proći najmanje 28 dana. Znači mi do kraja decembra nemamo završen most, samo betoniran. A gdje je još signalizacija i postavljanje bankina... - upitao je predsjednik Mjesne zajedice Derviši Igor Vidović.

Zbog čega je rok probijen, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas nije imao objašnjenje. Ali, uvjerava da će most do sredine decembra biti završen.

- Uglavnom u roku smo, poštujemo sve procedure. Radimo dobro i pritiskamo građevinske radnike da što prije završe - rekao je Stanivuković.

Radovi na mostu koštaće pola miliona maraka. Gradnja je počela u junu ove godine.