latinica  ћирилица
01/12/2023 |  18:10 ⇒ 19:06 | Autor: RTRS

Kako izgleda komšijska sloga; Za ljepši grad stanari skupili vlastita sredstva i nabavili sadnice platana (VIDEO)

Banjaluka je bogatija za 15 novih stabala, a njih su svom gradu poklonili stanari Zajednice etažnih vlasnika Јug Bogdana 17. Ništa ne može imati veću efikasnost nego kada se komšije udruže.
Stabla - Foto: RTRS
StablaFoto: RTRS

15 stabala platana krase Ulicu Јug Bogdana i Aleju Solunaca na Istočnom tranzitu. Namjera da učine grad ljepšim, rezultirala je izdvajanjem novčanih sredstava iz zajedničkog budžeta.

- Nas je posebno obradovalo to što se upravo radi o zajednici etažnih vlasnika. Svi znamo šta je to zajednica etažnih vlasnika i da se ljudi ne mogu dogovoriti oko nekih manjih finansijskih sredstava. A eto, oni su tako velikodušno poklonili gradu 15 izuzetno kvalitetnih stabala platana - rekla je Sanja Mataruga iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Iz odjeljenja za komunalne poslove iskazali su zahvalnost stanarima ove zajednice, ne samo na vrijednoj donaciji već i na predanosti koju pokazuju u stvaranju ljepšeg i ugodnijeg okruženja za život.

- Izabrali smo lokaciju koja jeste u blizini njihove zgrade, tako da su oni učinili koristi za sebe kao stanare te zgrade, a svakako i za grad. Јako je značajno jer ako dobro funkcionišu zajednice etažnih vlasnika i ako oni izažavaju spremnost da ulažu u kulturu života i da se tako odnose prema zajedničkoj imovini, i to je zaista pokazatelj da smo korak naprijed - navodi Mataruga.

Iako su odlučili da ne izlaze pred kamere, želja stanara da svojim djelovanjem unaprijede izgled naselja i grada neizmjerno je vrijedna. Јer, skromnost je upravo najveći manir onih koji poklanjaju.

To je samo dodatna potvrda da inicijativa da nešto poklonimo i učinimo za svoj grad, ne očekujući svaki put da on nama nešto da, dobar način i za neke druge akcije za ugodniji život u Banjaluci.