latinica  ћирилица
01/12/2023 |  19:28 | Autor: sputniknews.com

Јokić predvodi MVP trku

Nikola Јokić, srpski košarkaš, poslije novog presjeka zauzima prvo mjesto na listi kandidata za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO)

Od početka sezone Nikola Јokić nalazi se na vrhu liste kandidata za MVP titulu, a i poslije novog presjeka ne mijenja mjesto zbog fantastičnih partija u prethodnom periodu.

Srpski as u prosjeku bilježi 29 poena, 13,2 skokova i 9,2 asistencije, a od početka sezone na sedam utakmica ostvario je tripl-dabl učinak.

Na sajtu NBA naveli su i nekoliko argumenata koji pozicioniraju Јokića na vrh liste.

Ključno je to što je u pobjedi Denvera nad Hjustonom od 37 asistencija Nagetsa 15 upisao sam Јokić. Kada je riječ o tripl-dablovima srpski as ostvario je ukupno 112 u karijeri, a čak 94 imao je u mečevima gdje mu je procenat šuta bio iznad 50 odsto.

Iza Јokića na listi za MVP titulu drugo mjesto zauzima DŽoel Embid koji je preskočio Luku Dončića koji je sada treći. Embid je nedavno uspio da ostvari i prvi tripl-dabl ove sezone, a prosječno bilježi 32,3 poena, 11,7 skokova uz 8,3 asistencije.

Četvrti na listi je Šaj Glidžes Aleksander, dok je iza njega Јanis Adetokumbo koji je napravio veliki skok sa devete pozicije.