latinica  ћирилица
01/12/2023 |  21:20 | Autor: TANЈUG

Uhapšen bivši savjetnik Pacolija, osumnjičen za umiješanost u ubistvo supruge

Policija i tužilaštvo tzv. kosova saopštili su danas da je bivši savjetnik nekadašnjeg predsjednika privremenih prištinskih institucija Bedžeta Pacolija, Naim Murselji uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ubistvo svoje supruge.
Policija samoproglašenog Kosovo - Foto: TANЈUG
Policija samoproglašenog KosovoFoto: TANЈUG

Kako su naveli, pored Murseljija, uhapšena je još jedna osoba osumnjičena za ubistvo Ljiridone Murselji. Prištinski Reporteri navodi da je Murselji osumnjičen da je naručio ubistvo svoje supruge.

Koha dodaje, pozivajući se na neimenovane izvore, da je ljekar opšte prakse koji se sumnjiči da je izvršio ubistvo, priznao policiji zločin i rekao da ga je platio Naim Murselji.

Osnovno tužilaštvo u Prištini potvrdilo je da su dvije osobe uhapšene, među kojima je suprug ubijene, nakon slučaja koji je prvobitno okarakterisan kao "pljačka koja je rezultirala ubistvom".

Tužilaštvo je dodalo da su izvršene racije na dvije lokacije u Đakovici i da je oduzeto oružje za koje se sumnje da je korišćeno prilikom ubistva, dodaje Indexonline. Slučaj se sada istražuje kao ubistvo i inscenirana pljačka.

Nakon hapšenja oglasio se i Pacoli, koji je na Fejsbuku naveo da je šokiran zbog ubistva i poručio da ko god stoji iza "ovog strašnog i sablasnog čina" mora da bude izveden pred lice pravde i dobije maksimalnu kaznu.

Prištinski mediji u četvrtak su objavili da je Ljiridona Murselji ubijena nakon pucnjave u automobilu, u kojem je bila sa porodicom.