latinica  ћирилица
02/12/2023 |  11:39 ⇒ 12:58 | Autor: SRNA

Vulić: Isfrustriran zbog propalog prvog spina, Helez pokušava da obnovi priču

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je priča Zukana Heleza da on ima pravo da blokira odluke Savjeta ministara dokaz koliko je on pogubljen i isfrustriran nakon što mu je propao prvobitni spin o postojanju paravojnih kampova u Republici Srpskoj.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Helezove najave blokade odluka Savjeta ministara su odlične, a fokus je na njemu, Srbi ništa ne blokiraju. Ne znam samo kako na ovakvu retoriku ćuti dio međunarodne zajednice i Majkl Marfi? Očigledno je da su saglasni sa svim blokadama, napadima i urušavanju ustavnog poretka BiH koji dolaze od bošnjačkih političara. Ovakve njihove izjave pokazuju i očaj stranih mentora koji preko likova poput Heleza pokušavaju da plasiraju u javnost šuplje priče o navodnom postojanju kampova - istakla je Vulićeva.

Ona je ocijenila da je poražavajuće da je neko ministar, a da ne zna da za raspuštanje Doma naroda postoji procedura Predsjedništva BiH, kada, kako i u kojim slučajevima i ti uslovi nisu ispunjeni.

Vulićeva je dodala da je i ispod nivoa svakog političara iz Republike Srpske da komentariše Helezove izjave za kojeg svi znaju kako je došao na tu poziciju i kakva mu je biografija, te da je jasno da ga kao klovna koriste pojedini mediji u FBiH koji mu daju prostor za napade na Republiku Srpsku, Milorada Dodika i SNSD.