latinica  ћирилица
02/12/2023 |  15:08 | Autor: SRNA

U Hrvatskoj se očekuje i do pola metra snijega

Meteorolozi su do kraja dana za Hrvatsku najavili susnježicu i snijeg koji bi u planinama mogao da padne i do pola metra.
Snijeg - Foto: RTRS
SnijegFoto: RTRS

Nakon što je obilan snijeg pao u Bavaraskoj u Njemačkoj i u Švajcarskoj, a ima ga i u Austriji, meteorolozi za Hrvatsku prognoziraju da će ga uz veliko zahlađenje biti u zapadnim kopnenim krajevima.

Kako navode, sutra će biti hladnije i sunčanije, uz mogućnost naleta snijega, dok će u ponedjeljak, 4. decembra, biti osjetno hladnije, suvo i djelomično sunčano.

Od utorka, 5. decembra, opet će biti oblačnije, uz sve češće padavine, dok će na Јadranu duvati i jugo, javili su hrvatski mediji.

Za danas su zbog jakog vjetra izdata narandžasta upozorenja za šest regija, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Za ostatak Hrvatske na snazi je žuto upozorenje, u gospićkoj regiji upozorenja su izdana zbog vjetra, kiše, snijega i poljedice, z zagrebačkoj i karlovačkoj zbog snijega i poledice, a zbog vjetra u osječkoj, kninskoj, riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj.