latinica  ћирилица
02/12/2023 |  15:31 ⇒ 19:36 | Autor: RTRS

Košarac: Marfi najproblematičniji u BiH, urušava suverenitet i afirmiše kolonijalne upravnike (VIDEO)

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je za RTRS da je ponašanje ambasadora SAD-a u BiH Majkla Marfija u kontinuitetu problematično i da izlazi van svih okvira.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Košarac je rekao da Marfi pokušava da drži lekcije institucijama Republike Srpske iako nema pravo na to, svrstavajući se potpuno otvoreno na drugu stranu.

- Marfi je najproblematičniji u BiH jer pokušava na perfidan način da iznosi neistinite vrdnje o stanju u Republici Srpskoj, negira izbornu volju srpskog naroda i ustavno kretanje institucija Srpske, vrši liče obračune sa predsjednikom koji je legitimno izabran i obračunava se sa poltikama institucija Republike Srpske koje su donesene na demokratski način u sladu sa Ustavom - istakao je on.

Košarac je naglasio da Marfi urušava suverenitet BiH afirmišući kolonijalne upravnike, prije svega, nelegalnog i nelegitimnog viskog predstavnika i, kako kaže, neustavne pravosudne institucije kakve su Sud i Tužilaštvo BiH.

- Јedino što od njega očekujemo je da ode iz BiH i pusti da, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, radimo na dogovoru dva entiteta i legitimno izabranih predstavnika tri naroda - poručio je Košarac.

Podsjećamo, Košarac je uputio otvoreno pismo ambasadoru SAD-a u BiH povodom njegovih posljednjih javnih istupa.