latinica  ћирилица
03/12/2023 |  08:39 ⇒ 11:46 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska se zalaže za evropski put BiH, ali ne može dozvoliti da se na tom putu odrekne same sebe

Republika Srpska se zalaže za evropski put BiH, ali ne može dozvoliti da se na tom putu odrekne same sebe, svojih ustavnih nadležnosti, imovine i da pristane da bude prazna ljuštura - naveo je predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Na predstojećem sastanku u Briselu zatražiću da se dosljedno u paketu sprovedu i realizuju svi prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije, ali ću reći i da BiH treba da bude suverena zemlja, a ne kolonija, jer je to neophodno da bi napredovala na evropskom putu. To znači da stranci moraju da ostave BiH njenim legalno izabranim političkim predstavnicima - naveo je Dodik u objavi na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Naveo je da je tokom sedmice prisustvovao osveštanju hrama posvećenog Svetom Savi u Foči, te da mu je pripala velika čast da bude kum hrama.

- Takođe sam boravio u Beogradu i razgovarao sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem. U Srbiji imamo patriotske snage, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koje su uvijek pokazivale dobar odnos prema Srpskoj. Smatramo da je sasvim prirodno da politički podržimo te političke opcije - napisao je Dodik.