latinica  ћирилица
03/12/2023 |  13:10 ⇒ 13:11 | Autor: SRNA

Izložba udruženja građana za lica sa posebnim potrebama "Djeca sunca"

Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama "Djeca sunca" iz Šamca organizovalo je izložbu radova povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.
Šamac, "Djeca sunca" - Foto: SRNA
Šamac, "Djeca sunca"Foto: SRNA

U Galeriji su izložene slike, dekupaž i novogodišnje čestitke, radovi nastali na kreativnim radionicama.

Predsjednik Udruženja "Djeca sunca" Tanja Ninković rekla je Srni da na području ove opštine ima 57 djece sa invaliditetom, a više od 20 ih je učestvovalo na radionicama na kojima su nastali izloženi radovi.

Ona je navela da su na izložbu krenuli simboličnom šetnjom kojom su željeli da povećaju vidljivost u borbi za prava lica sa invaliditetom.

Majka dječaka sa Daunovim sindromom Cvijeta Milovanović rekla je da su članovi ovog udruženja od 2016. godine, te da kao i ostali roditelji učestvuje u njegovom radu.

Milovanovićeva je ispričala da zajedno sa volonterima, koji dobrovoljno dolaze u Udruženje, nastoje da kroz mnoge radionice socijalizuju članove i unaprijede njihov rast i razvoj.

- Јedna od njih je izrada novogodišnjih čestitki i crteža da bismo mogli da pokažemo i probudimo svijest ljudi sa invaliditetom, odnosno svih ljudi, pogotovo naše djece rođene sa smetnjama u razvoju - istakla je Milovanovićeva.

Majka sedmogodišnje djevojčice Јovana Ćoralić, koje su već šestu godinu u ovom udruženju, rekla je da su izabrali najbolje da predstave građanima kako bi vidjeli da ova djeca mogu sa puno ljubavi da daju maksimum za sve što rade.