latinica  ћирилица
04/12/2023 |  08:11 | Autor: SRNA

Poledica u planinskim predjelima i preko mostova

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ima poledice u višim planinskim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.
Kolovoz - Foto: SRNA
KolovozFoto: SRNA

U kotlinama i uz riječene tokove, smanjena je vidljivost zbog magle, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske posebno izdvajaju šire područje Prijedora.

Magla smanjuje vidljivost i na putevima na području Ključa, Sanskog Mosta, Banovića, Gradačca i Kalesije u FBiH.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona, a posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na diomnicama magistralnog puta Јohovac - Rudanka i Rudanka - Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj - Rudanka.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Radi izvođenja radova bušenja i miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica", privremeno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj - Modriča, u mjestu Kostajnica, grad Doboj.

Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Za vrijeme trajanja radova na rekonstrukciji dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Radovi su u toku na dionicama magistralnog puta Vlasenica - Han Pijesak jedan, Han Pijesak jedan - Han Pijesak dva i Han Pijesak dva - Sokolac.

Na dionici regionalnog puta Rača - Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača - Bijeljina.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, zbog izgradnje enzinske stanice na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška - Banjaluka.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putu Prijedor tri - Koprivna, gdje su u toku radovi.

Na dionici regionalnog puta Prijedor tri - granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko puta.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od klizišta na dioonici regionalnog puta Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila na regionalnom putu Mačkovac - Piperi zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ - Čajniče - granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na području FBiH u toku su radovi na magistralnim putevima Јablanica - Mostar, Novi Travnik - Bugojno, Bilješevo - Lašva, Ključ - Sanski Most i Čevljanovići - Nišići.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.