latinica  ћирилица
04/12/2023 |  11:54 ⇒ 12:28 | Autor: RTRS

Kampanja "Šesnaest dana aktivizma borbe protiv rodno zasnovanog nasilja" (VIDEO)

Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Populacioni fond Ujedinjenih nacija i Radio-televizija Republike Srpske potpisali su memorandum o saradnji u okviru kampanje "Šesnaest dana aktivizma borbe protiv rodno zasnovanog nasilja".
Potpisivanje memoranduma - Foto: RTRS
Potpisivanje memorandumaFoto: RTRS

Ovim su se sve strane obavezale da će nastaviti zajedno da rade na iskorjenjivanju rodno zasnovanog nasilja.

- Ovdje je akcenat na multisektorskom pristupu. Akcenat je na svakom od nas, bez obzira u kojoj ulozi jeste, da ako vidi nasilje, treba da prijavi, ako čuje nasilje treba da prijavi. Žrtve moraju imati osjećaj da institucije stoje iza njih i Srpska ima nlutu toleranciju na bilo koju vrstu nasilja - istakla je Selma Čabrić, ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

DŽon Kenedi Mosoti, predstavnik Populacionog fonda UN za BiH rekao je da nakon što se usvoji zakon, potpiše memorandum o razumijevanju i organizuje konferencija kao što je ova, tek onda predstoji veliki posao kako bi se obezbjedilo da sve žene i djevojke budu bezbjedne u Republici Srpskoj.

- Ulogu u svemu imaju i mediji, jer ste vi mediji ti koji možete mijenjati mišljenja i doprinijeti boljem društvu - naveo je Mosoti.