latinica  ћирилица
04/12/2023 |  12:06 ⇒ 13:34 | Autor: RTRS

Višković sa predstavnicima Unije poslodavaca: Razgovori o najnižoj plati u Srpskoj (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Banjaluci sa predstavnicima Unije poslodavaca Republike Srpske, koje je upoznao sa Prijedlogom budžeta Republike Srpske za 2024. godinu.
Radovan Višković sa Unijom poslodavaca - Foto: RTRS
Radovan Višković sa Unijom poslodavacaFoto: RTRS

Premijer Višković prezentovao je karakteristike novog budžeta za iduću godinu i predstavio planove Vlade koje se tiču izdvajanja za privredu, prije svega podsticaje za plate, nove tehnologije, nova zapošljavanja i za socijalno zbrinjavanje radnika.

Istakao je da je Vlada opredijeljena da se dodatno unaprijedi saradnja sa Unijom poslodavaca i dodao da Vlada ostaje odgovoran partner koji prati stanje u privredi i javnom sektoru u želji da se još više popravi položaj radnika u realnom sektoru.

Na sastanku u Banjaluci razgovarano je i o visini najniže plate u Republici Srpskoj, a premijer Višković je istakao uvjerenje da će se što prije doći do najboljeg rješenja.

Predstavnici Unije poslodavaca Republike Srpske iznijeli su probleme sa kojima se suočavaju, dali prijedloge i sugestije kako da se popravi stanje i dali podršku premijeru u borbi protiv zloupotreba i sive zone.

Posebno su istakli značaj visine podsticaja za nabavku novih tehnologija, jer bi time poboljšali proizvodnju i bili konkurentniji na tržištu.

Sastanku je prisustvovala i ministarka finansija Zora Vidović.