latinica  ћирилица
04/12/2023 |  12:09 ⇒ 12:28 | Autor: RTRS

Bukejlović u posjeti KPZ Bijeljina: Prioritet završetak objekta na Golom Brdu (VIDEO)

Stanje bezbjednosti u Kazneno popravnom zavodu Bijeljina je zadovoljavajuće, rečeno je prilikom posjete ministra pravde Miloša Bukejlovića toj ustanovi. Istakao je da su zatvori u Srpskoj u dobrom stanju.
Bukejlović u posjeti KPZ Bijeljina - Foto: SRNA
Bukejlović u posjeti KPZ BijeljinaFoto: SRNA

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je nakon današnje posjete Kazneno-popravnom zavodu Bijeljina da će jedan od prioriteta resornog ministarstva naredne godine biti stavljanje u funkciju novog objekta zatvora u Golom Brdu kod Bijeljine koji će moći da primi 250 zatvorenika.

Ministar Bukejlović istakao je da je u novim objektima KPZ-u Bijeljina većina vanjskih radova završena i da su obezbijeđeni bezbjednosni sistemi. Potrebno je još unutrašnje uređenje, naveo je ministar i dodao da je Vlada Srpske do sada u nove objekte Kazneno popravnog zavoda Bijeljina uložila više od 2,5 miliona maraka.

Bukejlović je naveo da je izgradnja novog zatvora u Golom Brdu kapitalni projekat u koji će sa sadašnje lokacije biti preseljen kompletan KPZ.

- Završavanje lokacije na Golom brdu biće jedan od prioriteta Ministarstva pravde za narednu godinu. U razgovoru sa rukovodstvom KPZ Bijeljina vidhećemo šta je najbitnija stavka i u skladu sa finansijskim mogućnostima ići ćemo u tom pravcu - naglasio je ministar Bukejlović.

Novi KPZ u Bijeljini imaće 250 smještajnih jedinica, od čega je 60 predviđeno za pritvorenike.

- Trenutni kapacitet je popunjen sa preko 50 odsto. KPZ Bijeljina je dobio sve upotrebne dozvole za sve izgrađene objekte, oni su spremni za preseljenje, a u saradnji sa Ministarstvom gledaćemo da naredne godine obezbijedimo sredstva kako bi se što prije preselili - istakao je direktor ove ustanove Milenko Gajić.