latinica  ћирилица
04/12/2023 |  14:42 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

Međunarodne organizacije i donatori studentima nude saradnju za izdaju interesa Srpske (FOTO/VIDEO)

O formiranju budžeta za 2024. godinu, sa premijerom Srpske razgovarali su danas predstavnici studenata i omladinskog sektora. Mladi Srpske upoznali su premijera sa pritiscima međunarodnih organizacija i donatora, sa kojima se susreću u posljednje vrijeme, ističući da na njih neće pristati, te da se krovne organizacije mladih oslanjaju na podršku Vlade Srpske i njenih partnera.
Višković sa predstavnicima studenata i Omladinskog savjeta - Foto: Ustupljena fotografija
Višković sa predstavnicima studenata i Omladinskog savjetaFoto: Ustupljena fotografija

Nakon sastanka predstavnika Unije studenata sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Banjaluci, Ognjen Vukojević, predsjednik Upravnog odbora Omladinskog savjeta Republike Srpske, je rekao da određeni strani donatori i međunarodne organizacije nastoje da iskoriste turbulentne političke odnose i geopolitičku sliku u svijetu i Evropi.

- Činjenica da je omladinski sektor inače, a pogotovo u zadnje vrijeme izložen pritiscima pojedinih međunarodnih organizacija i donatora i da su to neke prilike u kojima oni "hvataju" mlade ljude kako bi ih na bilo koji način privoljeli na rad koji bi bio antiustavan i antiinstitucionalan u Republici Srpskoj - ističe Vukojević.

Vuković nije želio da kaže o kojim međunarodnim organizacijama je riječ.

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Mladen Pjevčević rekao je da je na sastanku bilo riječi o profesionalizaciji rada ovog savjeta i krovnih organizacija za mlade u Srpskoj.

- Naišli smo na ogromnu podršku predsjednika Vlade koji je rekao da nam Vlada Srpske sa resornim ministarstvima stoji naraspolaganju za naše aktivnosti u narednom periodu - istakao je Pjevčević.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Andrej Ševa rekao je novinarima da je na sastanku bilo riječi o projektima ove unije, statusu studenata i studentskom standardu, te o povećanju kvaliteta obrazovanja na javnim univerzitetima u Srpskoj.