latinica  ћирилица
04/12/2023 |  15:22 ⇒ 15:22 | Autor: RTRS

Odbor: Poziv Srbima koji imaju pravni interes na nepokretnosti u opštini Ilidža u FBiH

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH obavijestio je Srbe koji polažu pravo ili imaju pravni interes na nepokretnosti (zgrade, kuće, stanovi, poslovne prostorije, pomoćni objekti, njive, šume, livade, voćnjaci, vrtovi, trstike, šikare) u katastarskoj opštini Blažuj – opština Ilidža u Federaciji BiH, da je opština Ilidža počela postupak izlaganja na javni uvid podataka zemljišta za sve nekretnine koje se nalaze u katastarskoj opštini Blažuj.
Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH - Foto: SRNA
Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiHFoto: SRNA

- Pozivaju se Srbi koji polažu prava ili imaju pravni interes na nepokretnostima u katastarskoj opštini Blažuj – Ilidža da se jave kancelarijama Vlade Republike Srpske koje vrše poslove pravne pomoći Srbima u Federaciji BiH, Odboru za zaštitu prava Srba ili da se jave u kancelariju u mjesnoj zajednici Blažuj, da bi ostvarili svoja imovinska prava u k.o. Blažuj - ističe se u saopštenju.

Navode da Srbi godinama imaju različite vrste teškoća u ostvarivanju imovinskih i stvarnih prava u Federaciji.

- S tim vezi, prije nego pristupe u Blažuj pred komisiju za izlaganje, važno je da se informišu, da prilikom stupanja u kontakt sa komisijom obezbjede sve isprave i dokumentaciju ranije pribavljenu iz katastra ili zemljišne knjige koja služi kao dokaz o pravima na nepokretnostima - navodi se u saopštenju.