latinica  ћирилица
04/12/2023 |  17:00 ⇒ 17:01 | Autor: RTRS

Čubrilović-Stanivuković: Uskoro izgradnja dvije nove kružne raskrsnice u Banjaluci

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sa saradnicima sastao se danas sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem i v.d. direktora ЈP Putevi Republike Srpske Milanom Dakićem na temu realizacije infrastrukturnih projekata na zapadnom i istočnom tranzitu u Banjaluci.
Čubrilović, Dakić i Stanivuković - Foto: Ustupljena fotografija
Čubrilović, Dakić i StanivukovićFoto: Ustupljena fotografija

Čubrilović i Stanivuković dogovorili su dva važna projekta – izgradnja dvije nove kružne raskrsnice, od kojih će jedna biti izgrađena kod Audi servisa, a druga na spoju Ulice Trive Amelice i zapadnog tranzita, što će u velikoj mjeri rasteretiti saobraćaj u četiri naselja – Novoj varoši, Rosuljama, Petrićevcu i Paprikovcu.

Čubrilović je uputio podršku za realizaciju navedenih infrastrukturnih projekata u Banjaluci, navodeći da će se ubrzo krenuti u realizaciju, sa ciljem rasterećenja saobraćaja i unapređenja saobraćajne infrastrukture.

Dodao je da je uz zajednički dogovor i saradnju neophodno omogućiti kvalitetna saobraćajna rješenja i nastaviti infrastrukturno ulaganje na teritoriji grada Banjaluka, rekonstrukciju i modernizaciju putnih pravaca.

Vršilac dužnosti generalnog direktora ЈP Putevi Republike Srpske Milan Dakić rekao je da će uskoro biti utvrđen ukupan iznos i da će se na osnovu uvida u projekte zauzeti stav o visini i mogućnostima iznosa navedenih projekata.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zahvalio je  Čubriloviću i preduzeću Putevi Republike Srpske što su prepoznali značaj ovog projekta.

Stanivuković je izrazio uvjerenje da će radovi biti započeti već naredne godine.

- Ideja je da dodatno poboljšamo saobraćaj u našem gradu, a izgradnjom dvije kružne raskrsnice svakako će biti omogućena bolja saobraćajna i putna infrastruktura u Banjaluci. Dodatno, Grad se obavezuje da izgradi još jednu kružnu raskrsnicu kod vodenog parka Akvana. Želimo da zahvalimo preduzeću Putevi Republike Srpske i resornom ministarstvu, koji su prepoznali značaj ovog projekta - zaključio je Stanivuković