latinica  ћирилица
05/12/2023 |  10:34 ⇒ 17:44 | Autor: RTRS

Šeranić u Trebinju: Gradnja nove bolnice u skladu sa rokovima (FOTO/VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas u Trebinju sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem i direktorom Bolnice Nedeljkom Lambetom.
Ministar Alen Šeranić, sastanak - Foto: RTRS
Ministar Alen Šeranić, sastanakFoto: RTRS

Nakon sastanka Šeranić je posjetio gradilište nove bolnice.

Šeranić je rekao da je završena izgradnja polikliničkog dijela nove bolnice i da se paralelno sa tim gradi i drugo krilo, gdje su radovi stigli do prvog sprata.

On je naveo da je na sastanku sa gradonačelnikom Trebinja i rukovodstvom Bolnice razgovarao o daljim aktivnostima po pitanju logističkih stvari koje treba obezbijediti, a riječ je o struji, vodi i odvodu otpadnih voda.

Šeranić je naveo da resorno ministarstvo priprema plan specijalizacija za 2024. godinu, te da imaju određene zahtjeve iz trebinjske Bolnice, što je, kako kaže, kontinuiran proces.

Foto: RTRS

Gradonačelnik Trebinja rekao je da je dogovoreno da grad i resorno ministarstvo u izgradnji komunalne infrastrukture za novu bolnicu učestvuju sa po 50 odsto, te da će biti obezbijeđena sredstva za sve što bude neophodno.

Ćurić je dodao da je grad Trebinje poslao zahtjev u vezi sa obavezama za sljedeću godinu kako bi mogli da planiraju sredstva u budžetu za izgradnju nove bolnice.

Direktor Bolnice Trebinje izrazio zadovoljstvo dinamikom radova na izgradnji novog objekta, naglasivši da će u narednom periodu jačati kadar.

Lambeta je pozvao sve zainteresovane ljekare i srednji medicinski kadar da se jave u trebinjsku Bolnicu.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Novi bolnički kompleks prostiraće se na 41.080 metara kvadratnih, a cilj projekta je izgradnja savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga, u skladu sa najvišim standardima, građanima Trebinja i susjednih opština i gradova.