latinica  ћирилица
05/12/2023 |  14:35 ⇒ 14:57 | Autor: RTRS

Hemofarm predstavio STADA EXPO multimedijalnu platformu u banjalučkom Univerzitetskom gradu (FOTO)

Kompanija Hemofarm u Banjaluci predstavila je jedinstvenu STADA EXPO multimedijalnu platformu posvećenu održivom razvoju.
STADA EXPO u Banjaluci - Foto: Ustupljena fotografija
STADA EXPO u BanjaluciFoto: Ustupljena fotografija

Riječ je o izložbi STADA Grupe (i Hemofarma) koja kroz interaktivnu i održivu prizmu, prikazuje proizvodne procese u farmaceutskoj industriji, te na edukativan i inovativan način kombinuje nauku, tehnologiju, a prije svega, ljude koji stoje iza čitavog procesa.

Prezentacija je napravljena u Univerzitetskom gradu u Banjaluci.

- Hemofarm je farmaceutski lider u zemlji i regionu, ali ujedno i jedan od lidera održivog razvoja. Štedimo resurse, konstantno unapređujemo procese, ali prije svega brinemo o zdravlju ljudi i lokalnim zajednicama. Sve to prikazano je kroz ovaj jedinstveni projekat na mjestu gdje je budućnost, a to je banjalučki Univerzitet. Nadamo se da ćemo motivisati svakog pojedinca da zajedno koračamo prema održivoj budućnosti, a postoji li bolje mjesto za to od mjesta znanja - rekao je rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Urošević je napomenuo da je riječ o modularnoj i multimedijalnoj izložbi STADA EXPO koja se sastoji od četiri kontejnera, od kojih svaki priča neku svoju priču.

STADA EXPO u Banjaluci (Ustupljena fotografija)

– Svaki je prešao više od dva miliona kilometara i posjetio više od 20 zemalja, a kroz ovaj projekat svi su dobili novu šansu. To je najbolji primjer održivosti. Kontejneri su opremljeni najsavremenijim tehnologijama, od virtuelnih naočara, displeja osjetljivih na dodir do hologramskog prikaza ljudskog tijela - rekao je Urošević.

Dodao je da prvi kontejner priča o istoriji i razvoju STADA grupe i Hemofarma, drugi o zdravlju i odgovornim procesima u proizvodnji, treći o ljudima i blagostanju, dok su u četvrtom kontejneru postavke koje približavaju održivi razvoj.

Prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj banjalučkog Univerziteta Aleksandar Ostojiš kaže da je uvjeren da mladi ljudi, studenti,  planeti i društvu mogu ponuditi više nego što su ponudile ranije generacije.

- Јedan od primjera jeste i naš Univerzitet u kojem se odvija jedan cijeli proces održivosti, od botaničke bašte, preko zadržavanja najboljih kadrova, što predstavlja komponentu socijalne održivosti, do stalnog rasta i razvoja iz domaćih i međunarodnih fondova što predstavlja osnovu ekonomske održivosti - rekao je Ostojić.

STADA EXPO svoju evropsku turneju započela je iz Vršca, nastavila kroz Rumuniju i Crnu Goru, da bi ovogodišnju turneju završila u Banjaluci. Izložbu u Univerzitetskom gradu možete pogledati do 16. decembra.