latinica  ћирилица
05/12/2023 |  18:01 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Nagrađeni najuspješniji volonteri (VIDEO)

Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak obilježava se i u Republici Srpskoj.
Nagrađeni volonteri - Foto: RTRS
Nagrađeni volonteriFoto: RTRS

Petoro volontera nagrađeno je prestižnim republičkim nagradama za postignute rezultate. Slavko Savić i Emilija Grumić su među najuspješnijim. Slavko volontira u Kulturno-sportskom klubu studenata u Banjaluci, a Emilija u Omladinskom centru Prnjavor.

- Drago mi je da u Republici Srpskoj dodjeljuju ove nagrade, jer nam je to priznanje za sav uloženi trud - rekla je Emilija Grumić iz Prnjavora.

- Mislim da je volonterski rad usko vezan za društveno odgovornost i svako bi trebalo da se angažuje prema svojim interesovanjima i da djeluje s ovim ciljem - istakao je Slavko Savić iz Banjaluke.

Svaka volonterska aktivnost proizilazi iz potrebe ili sa ciljem rješavanja određenog problema. Republičku nagradu za najboljeg organizatora volontiranja dobio je Centar za djecu, mlade i porodicu iz Laktaša.

- Provodimo aktivnosti koje su namijenjene djeci, mladima, ali i razne druge koje doprinose zajednici - navodi Vanja Ilić, Centar za djecu, mlade i porodicu, Laktaši.

Volontiranje je neprofitna aktivnost kojom pojedinci doprinose dobrobiti svoje zajednice ili društva u cjelini. Zato je važno da ih podržimo i dodijelimo priznanja, istakla je Selma Čabrić, ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Republičku nagradu za organizatora volontiranja čini plaketa i novčani iznos u visini četiri prosječne plate, dok se nagrada volonterima-pojedincima sastoji od medalje i novčanog iznosa u visini dvije prosječne plate u Srpskoj za prethodnu godinu.