latinica  ћирилица
06/12/2023 |  16:27 ⇒ 18:00 | Autor: RTRS

Novi infrastrukturni projekti - cilj poboljšati stanje u saobraćaju (VIDEO)

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske potpisala je ugovore o sufinansiranju projekata sa 11 lokalnih zajednica, sve u cilju poboljšanja saobraćajne bezbjednosti.
Ugovori za nove projekte - Foto: RTRS
Ugovori za nove projekteFoto: RTRS

Za ovu namjenu, republička Agencija obezbijedila je 77.000 maraka.

Јedna od potpisnica ugovora o sufinansiranju je i opština Stanari. Bezbjednost školaraca im je prioritet.

- Danas smo potpisali ugovor o sufinansiranju jednog infrastrukturnog projekta. Riječ je o uređenju prilaza jednoj našoj područnoj Osnovnoj školi - rekao je predsjednik Skupštine opštine Stanari Denis Stevanović.

Novi infrastrukturni projekat koji će poboljšati saobraćajnu bezbjednost očekuje se i u Vlasenici.

- Sufinansiran je od strane Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u iznosu od 8.000 maraka, ostatak sredstava za realizaciju ovog projekta, opština Vlasenica obezbijediće iz vlastitih sredstava - kaže Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Vlasenica Nevena Stupar.

Republička Agencija sufinansirajući značajne infrastrukturne projekte sa 50 odsto od ukupnih sredstava, dok ostatak obezbjeđuju lokalne zajednice.

- U poslednjih 5 godina mislim da smo sa lokalnim zajednicama utrošili milion i 100 hiljada maraka na projekte u oblasti bezbjednosti saobraćaja, a ove godine je podijeljeno 77 hiljada od strane Agencije, što će iznositi ukupno 170 hiljada zajedno sa lokalnim zajednicama - rekao je direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović.

Krajnji cilj rada i funkcionisanja Agencije za bezbjednost saobraćaja jeste svesti na minimum broj saobraćajnih nesreća i nezgoda.