latinica  ћирилица
07/12/2023 |  08:08 ⇒ 08:10 | Autor: sputniknews.com

Tri osobe ubijene u pucnjavi u kampusu univerziteta u Las Vegasu

Tri osobe su ubijene, a jedna je ranjena u pucnjavi u kampusu Univerziteta Nevada u Las Vegasu, poslije koje je policija ubila napadača.
Pucnjava na Univerzitetu Las Vegas (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER) -
Pucnjava na Univerzitetu Las Vegas (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Policiji je poznato ime napadača koji je sinoć pucao u kampusu Univerziteta Nevada u Las Vegasu, ali neće biti objavljeno dok njegova porodica ne bude obaviještena, saopštio je lokalni šerif Kevin Mekmahil.

Izvor iz policije rekao je za Si-En-En da je u pitanju 67-godišnji profesor, čija je povezanost s univerzitetom trenutno nepoznata.

Ranjena osoba je zbrinuta u bolnici Sanrajz i njeno stanje je sada stabilno, rekao je šerif. U istoj bolnici zbrinute su još tri osobe, za koje nije navedno kako su povrijeđene.

Univerzitet je saopštio da su zaposleni i studenti evakuisani, a policija je pozvala građane da izbjegavaju taj dio grada.

Predsjednik SAD DŽozef Bajden izjavio je saučešće porodicama nastradalih u pucnjavi, pozivajući republikance u Kongresu da usvoje zabranu jurišnog oružja.

Ove godine dogodilo se 80 pucnjava u američkim školama, od čega je 29 na kampusima univerziteta i koledža.

Kampus Univerziteta Nevada, koji će biti zatvoren do kraja nedjelje, nalazi se samo nekoliko kilometara od mjesta na kojem je 2017. godine najmanje 58 ljudi ubijeno u masovnoj pucnjavi na festivalu Route 91 Harvest.