latinica  ћирилица
07/12/2023 |  09:34 ⇒ 09:54 | Autor: RTRS

Unikredit banka Banjaluka: Nastavljamo trend dobrih i zdravih poslovnih rezultata

Prošle 2022. godine Unikredit banka Banjaluka ostvarila je vrlo dobre poslovne rezultate. Kako je izjavio Gordan Pehar, predsjednik Uprave Unikredit banke Banjaluka, ovaj trend je nastavljen i u godini čijem se kraju bližimo.
Gordan Pehar - Foto: Ustupljena fotografija
Gordan PeharFoto: Ustupljena fotografija

I u 2023. godini Unikredit banka Banjaluka je nastavila sa trendom dobrih i zdravih poslovnih rezultata. Godinama unazad, ova banka jedna je od vodećih banaka u Republici Srpskoj, prva po visini kapitala u Srpskoj, a peta na nivou BiH.

Dugogodišnje iskustvo i tradicija, kao i veoma dobra ekspertiza u poslovanju sa stanovništvom i pravnim licima, koja se nesebično dijeli širom Unikredit grupe, predstavljaju osnov za ostvarenje ciljeva banke.

Pehar posebno ističe pojednostavljenje kreditnog procesa, posebno za segmente malih i srednjih preduzeća, koje se nastavlja i u narednom periodu, zajedno za redizajniranjem postojećih proizvoda i usluga, a sve u cilju kreiranja onih koji su za klijenta jednostavni i efikasni.

Akcijska ponuda stimulativnih kamatnih stopa na oročene depozite, kao i kampanja za akcijsku ponudu stambenih i gotovinskih kredita uz niže, fiksne, kamatne stope, samo su neki od pokazatelja da Unikredit Banka Banja Luka prilagođava svoju strategiju poslovanja svim izazovima sa kojima se susreću i banka i njeni klijenti.

Ono po čemu se Unikredit banka Banjaluka posebno izdvaja, jeste aplikacija mobilnog bankarstva m-bank, za koju je i ove godine, četvrti put za redom, osvojila prestižnu nagradnu Zlatni BAM. Osluškujući potrebe klijenata i slijedeći trendove, ove godine su, zajedno sa sestrinskom Unikredit bankom Mostar, lansirali uslugu mobilnog bankarstva za pravna lica, m-bank BIZ.

Pehar naglašava da snagu Unikredit banke Banjaluka čine njeni zaposlenici, koji su i zaslužni za uspješno suočavanje banke sa izazovima u poslovanju. 

- Prošle godine smo, kao prva banka na teritoriji BiH odlučili podržati borbu za zdraviju i zeleniju životnu sredinu, te priključiti se Priceless Planet Coalition (Koalicija "Neprocjenjiva planeta"), a u okviru koje smo zajedno sa našim klijentima, posadili 7.500 sadnica. S ponosom ističemo i činjenicu da su naši zaposleni u sklopu ove inicijative učestvovali u akciji čišćenja obala rijeke Vrbas, a da nam uskoro slijedi i novi val kampanje "Neprocjenjiva planeta" koji će obuhvatiti period decembar 2023. - mart 2024. godine - naglasio je Pehar.