latinica  ћирилица
07/12/2023 |  09:47 ⇒ 11:14 | Autor: RTRS

Košarac: Ako je išta neustavno i antidejtonski, onda je to djelovanje PIK-a

Na sjednici PIK-a ništa novo: ponovo su se obrušili na Republiku Srpsku, lažno je optužujući za tobože secesionističke politike i napade na ustavni poredak. Ako je išta neustavno i antidejtonski, onda je to djelovanje PIK-a, rekao je Staša Košarac zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Nije nam iznenađujuće što su javno pohvalili svoju najbolju učenicu, samozvanu predsjednicu Јelenu Trivić. Šta se drugo moglo očekivati? Ni jalova objašnjenja britanske miljenice nisu iznenađujuća. Za Trivićevu je ''Šmit realnost'', a ne kolonijalni upravnik koji uzurpira poziciju visokog predstavnika. Ako joj je prihvatljivo da se stranci miješaju u izborno zakonodavstvo, prihvatljive su joj i sve druge nametnute odluke, uključujući i one nelegitimnog i nelegalnog Šmita - napisao je Košarac na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

A njemu, tom notornom Šmitu, kaže Košarac, puna su usta brige o BiH i njenim građanima.

- Kakvog li licemjerja i paradoksa... Ako istinski brine o očuvanju i stabilnosti BiH, neka ovu zemlju već sutra napusti prvim letom za Njemačku. Svima koji prate političke procese jasno je da upravo njegov dolazak korespondira sa najvećom postdejtonskom krizom u BiH i urušavanjem ionako urušenog suvereniteta zemlje. Od načina na koji je pokušano njegovo postavljenje mimo Savjeta bezbjednosti UN-a, preko njegovog nerazumijevanja aktuelnih političkih prilika u BiH i globalno i konačno do njegovih katastrofalnih pokušaja nametanja sopstvene volje kao zakona, svaki aspekt njegovog djelovanja dodatno je narušavao delikatnu ravnotežu koja je predviđena Dejtonskim sporazumom - smatra Košarac.