latinica  ћирилица
07/12/2023 |  09:59 ⇒ 12:30 | Autor: SRNA

Napad na srpsku staricu u Vozući kap koja je prelila čašu

Predsjednik Udruženja povratak u Vozuću Bogoljub Stanković rekao je da napad na srpsku povratnicu Ljeposavu Petković u vozućkom naselju Stošnica kap koja je prelila čašu i poručio da je za bezbjednosnu situaciju odgovorna federalna policija.
Vozuća - Foto: Press
VozućaFoto: Press

Stanković je rekao da je nakon jutrošnjeg incidenta razgovarao sa Petkovićevom i da se uputio prema njoj.

- Ovo su sada ugroženi životi. Ovo više nisu provale i pljačke, odnosno pojedinačni incidenti, kako je to ranije tumačila policija u Zavidovićima - dodao je Stanković.

On je napomenuo da je Petkovićevu posjetio i nakon što su joj početkom novembra u jutarnjim časovima pokušali provaliti u kuću dok je ona boravila u njoj, te izrazio nezadovoljstvo što policija još nije rasvijetlila slučaj i identifikovala i sankcionisala izvršioce.

- To je bila provala u kuću. Nisam ja stručan da to pravno tumačim, ali ne može se to tretirati samo kao incident - istakao je Stanković.

On je rekao da je na tom području policija ranije imala ispostavu, koja je ukinuta, te istakao da je jutrošnji napad nastavak loših poruka za održivi povratak Srba u Federaciju BiH.

Stanković je naveo da se na šire područje Stošnice vratilo samo devet starijih žena.

- Vlast u FBiH zna da je riječ o starim licima, pretežno ženama, koje su nemoćne i bez zaštite - rekao je Stanković za Srnu.

Srpska povratnica u Stošnici kod Vozuće Ljeposava Petković /77/ pretučena je oko 2.00 časa u porodičnoj kući nakon što su joj dva lica sjekirom provalila u kuću i prijetili da će je ubiti.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je napad na srpsku povratnicu kod Vozuće rezultat ukupne antisrpske histerije koju stalno podgrijavaju nelegalni visoki predstavnik, bošnjački ekstremisti i ambasadori Savjeta za provođenje mira u BiH.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak osudio je napad na srpsku povratnicu i rekao da će dva lica koja su noćas izvršila napad uskoro biti uhapšena.