latinica  ћирилица
07/12/2023 |  11:21 ⇒ 11:23 | Autor: SRNA

Poslanik opozicione stranke tužila Šeksa zbog vrijeđanja i prijetnji

Poslanik opozicione stranke "Odlučnost i pravdenost" u hrvatskom saboru Karolina Vidović Krišto podnijela je krivičnu prijavu protiv Vladimira Šeksa, zbog, kako tvrdi, vrijeđanja i prijetnji.
Vladimir Šeks (Foto: EPA/FEHIM DEMIR, ilustracija) -
Vladimir Šeks (Foto: EPA/FEHIM DEMIR, ilustracija)

Krišto je krivičnu prijavu podnijela Državnom tužilaštvu Hrvatske navodeći da joj je Šeks juče prišao u jednom zagrebačkom restoranu, unio joj se u lice i prijetio.

- Rekao mi je da je mnoge osobno ušutkao i ubio. Na moje pitanje je li se time hvali, odgovorio je da je "ponosan na njih" - ispričala je Krišto, prenosi Indeks.

Šeks je trenutno šef Savjetodavnog vijeća HDZ-a.

Krištova je navela da se ne plaši, ali da upozorava da su nadležni dužni da postupe protiv nasilja i prijetnji vladajućih moćnika jer je Šeks savjetnik predsjednika HDZ-a i vlade Andreja Plenkovića, te se njegove prijetnje moraju ozbiljno uzmati u obzir.

- Potpuno je jasno da moja borba za pravednu, uređenu i evropsku Hrvatsku nailazi na strah struktura kojima pripada Vladimir Šeks, što potvrđuje i opisana agresivnost te konkretne prijetnje nasiljem, koju organi državne vlasti moraju da spriječe - napisala je Krištova u krivičnoj prijavi.