latinica  ћирилица
07/12/2023 |  15:28 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

Ivetić: Napad staricu dokazuje u kakvom su položaju srpski povratnici u FBiH

Napad na srpsku povratnicu u Vozući dokazuje u kakvom su položaju Srbi koji su se vratili na svoja ognjišta u Federaciji BiH, izjavio je predsjednik Srpskog građanskog udruženja "Posavina" Damir Ivetić i pozvao ministra pravosuđa Zeničko-dobojskoj kantona Nebojšu Nikolića da hitno reaguje.
Damir Ivetić - Foto: RTRS
Damir IvetićFoto: RTRS

Ivetić je ocijenio da je napad na staricu iz Vozuće Ljeposavu Savić kukavički čin koji je najoštrije osudio.

- Izvršiti napad na osobu od 77 godina je dokaz kukavičluka, nemoći, a kada se tome doda da je osoba srpske nacionalnosti jedna od malobrojnih povratnika u ovo naselje poznato po zločinima nad srpskim civilima u proteklom ratu, onda se može reći u kakvoj se situaciji nalaze povratnici u FBiH - istakao je Ivetić.

Ivetić je naveo da je ovaj napada starici nanio i duševnu, a ne samo fizičku bol, te je pozvao ministra unutrašnjih poslova FBiH Ramu Isaka da uhapsi počiniocem, a nadležne sudske institucije da ih najoštrije kazne", rekao je kaže Ivetić

- Pozivam ministra pravosuđa Zeničko-dobojskog kantona Nebojšu Nikolić koji pripada srpskom narodu da iskoristi svoj autoritet i prisustvo u Vladi ovog kantona, te da u budućnosti svi zajedno nastojimo da se ovakve stvari više ne dešavaju - rekao je Ivetić za Srnu.

On je podsjetio da ovo nije prvi put da se događaju napadi na srpske povratnike u FBiH, podsjetivši na dešavanja u Tumarama u opštini Lukavac u Tuzlanskom kantonu, te osudio napade na povratnike u oba entiteta.

Srpska povratnica u Stošnici kod Vozuće u Federaciji BiH Ljeposava Petković /77/ pretučena je noćas u porodičnoj kući nakon što su joj dva lica sjekirom provalila u kuću i prijetili da će je ubiti.