latinica  ћирилица
07/12/2023 |  16:54 ⇒ 22:41 | Autor: RTRS

Poreska uprava - za dva mjeseca šestoro uhapšenih inspektora (VIDEO)

Tri inspektora Poreske uprave Republike Srpske, koji su uhapšeni u policijskoj akciji, sprovedeni su u Republičko javno tužilaštvo. Nakon ispitivanja, biće odlučeno da li će Tužilaštvo zatražiti pritvor.
Poreska uprava Republike Srpske - Foto: RTRS
Poreska uprava Republike SrpskeFoto: RTRS

Od oktobra, ovo je druga akcija MUP-a, u kojoj su privedeni poreski inspektori, zbog sumnje da su primali mito.

Nakon što su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična djela primanje mita i trgovina uticajem, tri inspektora Poreske uprave jutros su na dalje ispitivanje sprovedena u Republičko javno tužilaštvo .

- Ono što još možemo reći, jeste da se ova lica sumnjiče da su primili nekoliko hiljada maraka kao mito od jednog privrednog subjekta iz Banjaluke - navela je Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova potvrđeno je i da je izvršen i pretres i oduzeti određeni predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi.

- Ovom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina novca, mobilni telefoni, poslovna dokumentacija, kao i drugi predmeti - dodala je Miljanovićeva.

Akcija pripadnika unutrašnjih poslova bila je kodnog imena "Afrodita" i druga je od oktobra provedena u Poreskoj upravi.

Za samo dva mjeseca, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a, uhapsili su šest lica zaposlenih u Poreskoj upravi, zbog sumnje da su primali mito.

Iz Poreske uprave nisu davali izjave za mediji, ali u saopštenju naglašavaju da podržavaju sve aktivnosti policije i tužilaštva a građane pozivaju da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja njihovih službenika.

Veoma smo odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela, tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome i pokazuju da niko nije zaštićen, niti nedodirljiv - naveli su iz Poreske uprave.

I građani jasni - neophodno je stati u kraj korupciji bez obzira o kojoj je instituciji riječ.

Građani sve nepravilnosti i sumnje na rad poreskih službenika mogu anonimno prijaviti putem aplikacije koja se nalazi na stranici Poreske uprave Republike Srpske.