latinica  ћирилица
07/12/2023 |  22:11 ⇒ 08/12/2023 | 13:31 | Autor: RTRS

Pavlović: Šmit pokušava biti dželat Republici Srpskoj (VIDEO)

Kristijan Šmit, koji nije legitimno izabran a lazni se predstavlja kao visoki predstavnik pokušava biti dželat Republike Srpske. Ovo je poručio direktor Centra za društveno-politička istraživanja Dušan Pavlović gostujući u trećoj epizodi podkasta "Granica postoji".
Dušan Pavlović - Foto: RTRS
Dušan PavlovićFoto: RTRS

- Šmit pokušava da stavi omču na vrat Republici Srpskoj. I on nije više turista. On pokušava da bude dželat Republike Srpske. Ko mu je dao ovlašćenja, ko ga je nagovorio da pokuša da bude dželat? To je sad drugo pitanje. On je pristao da bude dželat ali čak bez legitimnog osnova - dodao je Pavlović.

Gostujući u trećoj epizodi podkasta "Granica postoji", koja će biti emitovana danas u 18.00 časova na internet adresi: https://www.youtube.com/watch?v=f0IEKZUi4ds, Pavlović je iznio povezanost Šmita sa nacističkom ideologijom.

- Mi smo objavili na sajtu Centra za društveno-politička istraživanja prije nekih dva mjeseca materijal od 10-12 stranica sa svim dokazima njegopve pripadnosti nacističkim strukturama u Njemačkoj pozivajući se isključivo na njemačke izvore. Bila je u Budnestagu rasprava na tu temu, dokazi na tu temu i postoje videosnimci, postoje drugi dokazi da je on pripadnik nacističkih struktura. Kako će on to sad da definiše? - pita Pavlović.



Pavlović je rekao da je Šmit priznao, nakon sjednice Savjeta za implementaciju mira BiH, da nije legitimno izabran.

- Očigledno se radi o čovjeku koji laže, koji se lažno predstavlja, koji je maliciozan ili bi neko od našeg naroda rekao bitanga. Možda jeste, možda nije, ne znam. U principu čovjek koji je jako slabog karaktera, a izgleda i inteligencije - naveo je Pavlović.

Crvena linija je prekoračena i da će za to neko odgovarati, zaključio je Pavlović.

 

https://www.youtube.com/watch?v=f0IEKZUi4ds