latinica  ћирилица
08/12/2023 |  13:24 ⇒ 17:55 | Autor: RTRS

Klinički centar Srpske ugostio kolege iz Srbije; Nastavak kontinuirane saradnje (FOTO/VIDEO)

Klinički centar Republike Srpske ugostio je vrsne stručnjake iz Srbije. Radna posjeta za cilj ima nastavak i jačanje ranije upostavljene saradnje.
UKC (Foto: facebook.com/UKCRS) -
UKC (Foto: facebook.com/UKCRS)

Uz snažnu podršku Srbije, Republika Srpska osposobila je jednu od najmodernijih Klinika za kardiohirurgiju.

Razmijena znanja i iskustava sa vrhunskim stručnjacima preduslov je napretka i jačanja zdravstvenog sistema.

- Timovi su dolazili da pomognu mladim kolegama da bi se napravila dobra Klinika za kardiohirurgiju. Poslije godinu i po dana i 400 operisanih pacijenata, mogu da kažem da idemo sigurnim koracima u jednu svijetlu budućnost ove kardiohirurgije - rekao je Slobodan Mićović, upravnik Klinike za kardiohirurgiju Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Radoje Simić, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" napominje da više godina dolazi na UKC Srpske.

- Svaki dan primjećujem napredak u kvalitetu rada, opremi i znanju ovdašnjeg kadra, kako doktora, tako i medicinskih sestara - istakao je Simić.

Pored edukacije, stručnjaci iz Srbije, učestvovali su i u liječenju pacijenata.

- Na dnevnom nivou u UKC-u Srbije imamo na bolničkom liječenju preko 1.100 pacijenata iz Republike Srpske - naglasio je Јovica Milovanović, zamjenik direktora UKC-a Srbije

Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a Republike Srpske rekao je da je posjeta kolega iz Srbije prilika da se pokaže koliko je dobra saradnja Srbije i Srpske,  te da se pokaže koliko Srbija pomaže Republiku Srpsku.

- Takođe je cilj da prenose svoja znanja ljekarima i drugim zdravstvenim radnicima, a istovremeno da ne žale svoje vrijeme da dođu u Banjaluku i liječe naše pacijente - istakao je Đajić.

Trenutno je u Kliničkom centru Srbije, na edukaciji, 25 specijalizanata iz Srpske.