latinica  ћирилица
08/12/2023 |  14:04 | Autor: RTRS

Ćosić: Iduće godine završetak započetih projekata

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je poslije razgovora sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da će u idućoj godini biti završeni svi započeti projekti u Istočnom Sarajevu.
Ljubiša Ćosić - Foto: RTRS
Ljubiša ĆosićFoto: RTRS

Dodik i Ćosić razgovarali su danas u Banjaluci o daljem jačanju Istočnog Sarajeva kao grada od strateškog značaja za Republiku.

Ćosić je rekao da je to bio okvirni razgovor na kraju ove godine o statusu i ulozi Grada Istočno Sarajevo i njegovoj poziciji u Republici Srpskoj.

- Ono u što nisam ni sumnjao jeste da ćemo definitivno i u narednim godinama imati podršku. Završićemo sve započete projekte u Istočnom Sarajevu u idućoj godini - od Rektorata Univerziteta, Muzičke akademije, studentskog doma, Policijske uprave, nadam se i Fakulteta fizičke kulture u Palama - naveo je Ćosić.

On je napomenuo i da se nastavlja investiciono ulaganje na Јahorini.

- Dotakli smo se razgovora o putnoj infrastrukturi koja će sigurno biti unapređivana, ali ono što je meni bilo bitno jeste što smo razgovarali o još jačoj zakonskoj poziciji grada Istočno Sarajevo - rekao je Ćosić.

Podsjetivši da je Narodna skupština Republike Srpske 2020. godine donijela Zakon o gradu Istočno Sarajevo, Ćosić je najavio mogućnost da će se naredne godine raditi na nekim izmjenama ovog zakona, kao i na izmjenama još nekih zakona koji se tiču osnaživanja i jačanja pozicije Grada.

- Osim projektne podrške, predsjednik Srpske će se založiti i za sistemsku podršku koja će biti definisana zakonima Republike Srpske, a ti zakoni će i finansijski i strateški ojačati grad Istočno Sarajevo - rekao je Ćosić.

On je zahvalio predsjedniku Republike za posvećenost gradu Istočno Sarajevo i podršku koju pruža svih ovih godina.