latinica  ћирилица
08/12/2023 |  14:32 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Vlada Srpske nastaviće da pomaže lokalne zajednice (FOTO/VIDEO)

Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da će Vlada nastaviti da pomaže gradove i opštine u Republici Srpskoj, kao i razvojne projekte od značaje za stanovnike svih lokalnih zajednica, kao i da u budžetu za narednu godinu ostaje 3,3 miliona KM za nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine.
Sjednica Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske - Foto: Ustupljena fotografija
Sjednica Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike SrpskeFoto: Ustupljena fotografija

- Svake godine dajemo daleko više sredstava nego što je budžetom predviđeno. Projekti iz takvih opština su nam uvijek prioritet - rekao je Višković novinarima u Banjaluci gdje je prisustvovao sjednici Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Naveo je da nije opravdano nezadovoljstvo pojedinih lokalnih zajednica u vezi sa raspodjelom sredstava od povrata PDV-a i slično, jer lokalne zajednice dobijaju sredstva i mimo predviđenih u slučajevima prirodnih katastrofa ili kandidovanja određenih projekata.

- Tek sada smo došli u poziciju da putem dugoročnog kredita kod Svjetske banke obezbijedimo dovoljno sredstava da izmirimo sve obaveze zdravstvenog sektora da bi bio na trezoru. Nadam se da će to biti u prvom tromjesječju iduće godine. Svi domovi zdravlja idu na budžete lokalnih zajednica, a bolnice ostaju na nivou Republike - rekao je Višković.

Sjednici Predsjedništva Saveza opština i gradova prisustvovale su i ministar finansija Zora Vidović i ministar uprave i lokalne samouprave Senka Јujić.