latinica  ћирилица
08/12/2023 |  22:10 ⇒ 09/12/2023 | 07:17 | Autor: RTRS

Zvanično otvorena ski sezona na Јahorini

Ski sezona na Јahorni svečano je otvorena koncertom Zdravka Čolića.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Prema riječima direktora Olimpijskog centra Јahorina Dejana Ljevnaića, ovo je bila prilika da se svi vrate u vrijeme Olimpijskih igara u Sarajevu, kada je tačno prije četiri decenije Čolić pozajmio glas maskoti igra, čuvenom Vučku.

On je naglasio da je Јahorina izrasla u moderan i potpuno novi ski centar, koji privlači pažnju turista iz cijelog svijeta.

- Јahorina je moderan potpuno nov ski centar sa infrasturkutrnim radovima većim nego za OI. Za poslednjih pet godina napravili smo i dvije nove gondole, tri nova šestosjeda, pet lifotva. Imamo52 kilometra staza, 80 odsto staza pokirveno je sistemima za vještačko osnježivanje. Kapacitet je 32.000 skijaša na sat i nema čekanja - rekao je Ljevnaić.

      View this post on Instagram

A post shared by Jahorina info ® (@jahorina_info)

Dodao je da je Јahorina jedini ski centar u regionu koji ima ''snoufektori sistem'' koji radi i na plus 10 stepeni i garantuje da će uvijek biti snijega.

On je podsjetio da je zahvaljujući najmodernijem sistemu za vještački snijeg skijanje na Јahorini počelo prije 13 dana.

- Osvojili smo nova tržišta i skijaše koji se interesuju za Јahorinu kojoj je vraćen stari olimpijski sjaj u modernom izdanju. Upravo zbog Јahornine otovorena su tri leta nedeljno iz Severne Makedonije, iz Skolja do Sarajeva i jedan čarter let iz Londona, dolaze nam skijaši iz Ruminije, Kine - naveo je on.

Prema njegovim riječima, napravljena je i nova rasveta, tako da sada postoji 12 kilometara staza za noćno skijanje.

Snoubord staza i staza za sankanje, pri čemu se sankama može uzbrdo 700 metra, radiće non stop, rekao je Ljevnaić i dodao da će sezona biti puna atrakcija i dobre ponude.

Јahorina je poznata po dobrom skijanju, ali i dobrom provodu, na vrhu su žurke, postoje brojni sportski događaji i aktivnosti poput akcije u kojoj će biti podeljeno i 100 besplatnih skija za djecu.