latinica  ћирилица
09/12/2023 |  09:28 | Autor: RTRS

KKI Vrbas startuje u NLB ligi: Po pobjedu u Beograd

Košarkaški klub invalida Vrbas prvi dio sezone u Premijer ligi BiH košarke u kolicima okončao je na prvom mjestu sa maksimalnim učinkom. Sada su se usmjerili ka premijenrom nastupu u novom takmičarskom cilusu NLB lige. Takoće u nedjelju, 10. decembra u Beogradu igrati protiv Zmaja iz Gradačca (početak u 13.15 časova) od kojeg su izgubli prošlosezonsko finale u Ljubljani.
KKI Vrbas - Foto: RTRS
KKI VrbasFoto: RTRS

- Vjerujem da ćemo na najbolji mogući način početi nastup u NLB ligi za tekuću sezonu. Ekipu Zmaja već smo dobili u borbi za premijerligaške bodove, i to na njegovom terenu. Nadam se da ćemo i ovog puta zabilježiti pun pogodak, jer su naše ambicije da pobjednički pehar u regionalnom takmičenju vratimo u naše vitrine - izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas.

Prvi čovjek višestrukih osvajača NLB lige nadao se da će ekipama ABA lige, pod čijim se okriljem održava ovo takmičenje, biti plaćen barem smještaj, jer su svi klubovi u nezavidnoj novčanoj situaciji.

Prema najavama utakmice NLB lige koje se igraju predstojećeg vikenda u Beogradu, obezbijeđen je prenos putem TV Arena sport.

Svi susreti se igraju u nedjelju, 10. decembra, program počinje u 11.30 časova kada će se sastati: KKK Singidunum Crvena zvezda – KK OSI Paramont (11.30), KKI Vrbas – KIK Zmaj (13.15), KKI Zagreb – KK OSI Paramont (15) i Parasport Slovenija – KKK Singidunum Crvena zvezda (16.45).