latinica  ћирилица
09/12/2023 |  11:06 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Vlasenici proslavila 65 godina postojanja (VIDEO)

Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Vlasenici proslavila je 65 godina postojanja. Ova škola iza sebe ima niz značajnih uspjeha kako đaka, tako i nastavnika. Svečanosti su prisustvovali saradnici opštine Vlasenica, ali i predstavnici resornog ministarstva.
OŠ "Vuk Karadžić" Vlasenica - Foto: RTRS
OŠ "Vuk Karadžić" VlasenicaFoto: RTRS

- Za mene kao đaka ove škole sigurno je ponos biti dio ove ustanove danas, biti na čelu tima koji daje rezultate, koji je uspješan, koji daje sve od sebe da svakodnevni život đaka učini lakšim, ljepšim i da sa srećom dolaze u školu - kaže direktor OŠ "Vuk Karadžić" Vlasenica Danka Milić Kezunović.

Ovu školu, kao i ostale obrazovne ustanove u Vlasenici, posjetili su načelnik Miroslav Kraljević i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Željka Stojičić, sa kojom je načelnik prethodno održao radni sastanak.

- Imamo uređen sistem, dobar sistem i zahvalnost naša prema ministru i Ministarstvu obrazovanja. Sve do sada je bilo na najvišem nivou i naš je cilj da to ostane tako. Iznijeli smo određene potrebe naših institucija, šta je sve potrebno dograditi od samih infrastrukturnih stvari do opremanja kabineta i onoga šta je potrebno za vaspitanje djece - rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević. 

- Vidimo da je ta saradnja bila veoma aktivna i da je, kako infrastrukturni kapaciteti, tako i sam sistem funkcionisanja i obrazovanja u ovoj lokalnoj zajednici da je na jednom zavidnom nivou. Zašto? Zato što smo postigli punu sinergiju između lokalne i republičke vlasti i samih obrazovnih ustanova - dodala je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić.

Resorna ministararka je najavila i veći budžet za obrazovanje u narednoj godini, te da zaposleni u obrazovnom sistemu mogu očekivati povećanje plata od prvog januara.