latinica  ћирилица
09/12/2023 |  13:39 ⇒ 18:16 | Autor: RTRS

Odbor za pomoć KiM tokom predstojećih praznika dijeli paketiće djeci sa KiM

Humanitarnu akciju "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" u organizaciji Odbora za pomoć KiM podržalo je više od 65 osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske.
Paketići - Foto: RTRS
PaketićiFoto: RTRS

Oko 40 hiljada osnovaca i srednjiškolaca sakupilo je preko 50.000 KM za paketiće svojim vršnjacima, srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji, kao i Glini i Vrginmostu u Hrvatskoj.

Odbor ističe da planiraju da u decembru i januaru podijele preko 2.500 poklon paketića za Svetog Nikolu, pravoslavni Božić, srpsku Novu godinu i Svetog Savu.

Ovom velikom akcijom biće obuhvaćeno preko 30 osnovnih škola, odnosno više od 2.200 srpskih učenika na Kosmetu i oko 300 srpske djece u Hrvatskoj.

Dio sredstava namjeniće se za liječenje, rehabilitaciju djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, korisnike Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovkoj Mitrovici, kao i za opremanje centra. Njima je već podijeljeno 200 paketića 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditem.

- Ova velika akcija traje do 31. decembra i vjerujemo da će do tada još mnoge škole dati podršku - navodi se u saopštenju Odbora.

Iz Odbora upućuju veliku zahvalnost osnovnicima i srdnjoškolcima, direktorima i prosvjetnim radnicima, kao i mnogobrojnim porodicama iz Republike Srpske.

- Pozivamo sve humane ljude, javna i privatna prrduzeća, kao i institucije koje žele i mogu da se uključe u humanitarnu akciju i putem našeg Odbora pomognu i obraduju srpsku djecu na Kosovu i Metohiji i Hrvatskoj. Donacije mogu uplatiti putem žiro računa našeg Odbora 5551000034196445 kod Nove banke - stoji u saopštenju Odbora za pomoć KiM.