latinica  ћирилица
09/12/2023 |  16:01 | Autor: ATV

IBA Noć šampiona: Svjetski i olimpijski šampioni u boksu dolaze u Banjaluku

Dubai je ovog vikenda poprište kongresa Svjetske bokserske federacije, a iz ovog grada stižu odlične vijesti po Bokserski klub Slavija, Banjaluku i Republiku Srpsku.
Dalibor Petković i Umar Kremljev (foto: ATV BL) -
Dalibor Petković i Umar Kremljev (foto: ATV BL)

Put Dubaija, na kongres IBA-a otišao je i Dalibora Petković, predsjednik BK Slavija koji je održao sastanak sa Umarom Kremljevim, prvim čovjekom Svjetske bokserske federacije, a dogovoreno je da Banjaluka bude domaćin turnira "IBA Noć šampiona" na kojem će snage u ringu odmjeriti svjetski i olimpijski šampioni.

Dalibor Petković poručuje da je dolazak ovog bokserskog karavana najznačajniji događaj u novijoj istoriji "plemenite vještine" u Republici Srpskoj.

- Presrećan sam što smo dobili povjerenje Umara Kremljeva, predsjednika Svjetske bokserske federacije da Banjaluka bude domaćin turnira "IBA noć šampiona", turnira na kojem će u ring ući svjetski i olimpijski šampioni. Za BK Slavija, Banjaluku i Republiku Srpsku ovo je događaj od nemjerljivog značaja i događaj koji prevazilazi puke okvire sporta. Uvjeren sam da ćemo biti domaćini za primjer i da ćemo opravdati povjerenje koje nam je ukazano. Imamo dovoljno vremena za organizaciju, a već sada mogu da poručim da Banjaluku čeka bokserski spektakl kakav nije viđen na našim prostorima - kaže Petković.

Već početkom naredne godine, Umar Kremljev, predsjednik Svjetske bokserske federacije, sa svojim prvim saradnicima, posjetiće Banjaluku i Republike Srpsku kako bi se dogovorili svi detalji oko organizacije ovog velikog sportskog događaja.

- U Banjaluku stiže vrhuška Svjetske bokserske federacije i tom prilikom ćemo održati nekoliko sastanaka nakon kojih ćemo utanačiti sve detalje oko organizacije i datuma održavanja turnira. Umar Kremljev je potvrdio da će predvoditi delegaciju IBA-e u Banjaluci i nama će biti velika čast da ih ugostimo i da im pokažemo da su izborom našeg grada za domaćina turnira napravili pun pogodak - kaže Petković.