latinica  ћирилица
10/12/2023 |  16:19 ⇒ 17:14 | Autor: SRNA

Imam poziva da se od lovačkih sekcija prave vojne formacije

Imam Harun Hodžić, bivši pripadnik zloglasne 7. muslimanske brigade, rekao je na vjerskom predavanju u Nemili kod Zenice da svako dijete treba naučiti da koristi oružje, a od svake lovačke sekcije napraviti formaciju koja se spremna da se brani.
Grad Zenica (foto: EPA/FEHIM DEMIR) -
Grad Zenica (foto: EPA/FEHIM DEMIR)

Hodžić je na ovom nedavnom predavanju rekao kako od streljačkih klubova treba napraviti vojsku i svako dijete obučiti da se bavi streljaštvom, ističući da to treba da bude "po zakonu".

- Bez ikakvih ambicija da nekome prijetimo. Ali samo s jednom ambicijom, da nam se ne ponovi Gaza - rekao je Hodžić, koji je u izlaganju uporedio Sarajevo 1992. godine sa Gazom.

On je naveo i kako u lovačka udruženja treba dovesti penzionisane, demobilisane pripadnike tzv. Armije BiH.

U sastavu zloglasne 7. muslimanskom brigadom tzv. Armije BiH bili su mudžahedini koji su počinili stravične zločine nad srpskim narodom i ratnim zarobljenicima u Vozući i na Ozrenu.

Na tribini je govorio i Nezim Halilović Muderis, koji je rekao da "agresija na BiH traje".

- Ona je neprekidna - rekao je Halilović.

Prema pisanju portala "Dnevnik.ba", Nezim Halilović Muderis je neformalni vođa vehabija, imam fahdove džamije u Sarajevu i ratni komandant 4. Muslimanske brigade takozvane Armije BiH u Konjicu.

Halilović je, inače, visokorangirana osoba u Upravi Islamske zajednice BiH gdje obavlja dužnost šefa Kancelarije za hadž.

U govorima je ranije isticao da je "BiH odbranjena snagom islamskih dobrovoljaca i Bošnjaka".