latinica  ћирилица
10/12/2023 |  17:26 | Autor: RTRS

Delegacija banjalukog Univerziteta u posjeti Inovacionom centru u Šangaju

Delegacija Univerziteta u Banjaluci predvođena rektorom Radoslavom Gajaninom, koja boravi u radnoj posjeti Kini, posjetila je danas Inovacioni centar za razvoj biomedicinskih tehnologija na Univerzitetu za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju.
Gajanin u Šangaju - Foto: Ustupljena fotografija
Gajanin u ŠangajuFoto: Ustupljena fotografija

Domaćin je bio rektor Univerziteta Vu Tao, koji je delegaciji iz Banjaluke predstavio najnovija dostignuća u različitim oblastima medicine, među kojima se izdvajaju medicinska pomagala za rehabilitaciju i oporavak pacijenata koja rade pomoću vještačke inteligencije.

- Univerzitet za medicinu i zdravstvene nauke i Univerzitet u Banjaluci postigli su u novembru u Banjaluci dogovor o otvaranju ovakvog centra i na Univerzitetu u Banjaluci - saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Gajanin se danas sastao i sa direktorom Univerzitetske bolnice pri Univerzitetu za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju Du Ćing, sa kojom je razgovarao o mogućnostima razmjene ljekara, profesora i studenata medicine, a poslije sastanka upriličen je obilazak bolnice.

Sa Gajaninom u višednevnoj radnoj posjeti Kini su i prorektor za ljudske i materijalne resurse profesor Dalibor Kesić, šef Studijskog programa sinologije docent Ljiljana Stević i asistent Anja Mudrenović.