latinica  ћирилица
11/12/2023 |  11:25 ⇒ 11:26 | Autor: RTRS

Rasvjetljena teška krađa u Novom Gradu

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Cazin MUP-a USK dana 08. decembar 2023. godine izvršili su kriminalističku obradu lica DŽ.K. iz Bužima i R.B.S. iz Cazina zbog postojanja osnova sumnje da su u mjestu Hozići, počinili krivično djelo teška krađa na štetu dva lica iz Novog Grada.
Novi Grad - Foto: RTRS
Novi GradFoto: RTRS

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičena lica u oktobru mjesecu ove godine, u dva navrata, iz objekta kuće u Hozićima otuđili dva akumulatora, aparat za varenje, motornu pilu, elektro mašine, alat i četiri aluminijumske feluge sa pneumaticima koje su prethodno demontirali sa vozila koje se nalazilo parkirano u garaži stambenog objekta.

- Dio otuđenih predmeta je pronađen i oduzet od osumnjičenih lica i isti će biti vraćeni vlasnicima. Utvrđeno je da su u izvršenju krivičnog djela učestvovala i lica A.V. i S.V. iz Cazina, kao i jedno maloljetno lice. Navedena lica trenutno nisu dostupna policijskim službenicima i njihova kriminalistička obrada biće izvršena naknadno, dok će se protiv maloljetnog lica preduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku - saopšteno je iz Policijske stanice Novi Gad.

Dodaju da je u toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv svih pet lica dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo teška krađa.