latinica  ћирилица
11/12/2023 |  12:19 | Autor: SRNA

Grubešić: Kad stigne prijava protiv Dedića biće proslijeđena tužiocu za ratne zločine

Ukoliko Tužilaštvo BiH zaprimi prijavu protiv potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac Vehida Dedića o njegovim prijetnjama srpskom narodu i tvrdnjama da je učestvovao u ratnim zločinima, ona će biti proslijeđena u rad postupajućem tužiocu, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Tužilaštvo BiH i Posebno odjeljenje za ratne zločine, zajedno sa partnerskim policijskim i bezbjednosnim institucijama i agencijama, prate pojave u medijima i javnosti koje bi mogle ukazivati na informacije o počinjenim krivičnim djelima ratnih zločina - naveo je Grubešić.

On je rekao da Tužilaštvo ne može dati više informacija o aktivnostima koje se preduzimaju ili sprovode.

- Ukoliko Tužilaštvo zaprimi prijavu o ovim događajima, ona će biti proslijeđena u rad postupajućem tužiocu - naveo je Grubešić za Srnu.

Predsjednik Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske Vojin Pavlović podnio je prijavu protiv potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac Vehida Dedića zbog njegove ratne biografije, učešća u zloglasnoj jedinici "El mudžahedin" i prijetnji koje je tom prilikom iznio.

Pavlović, koji je prijavu predao policiji u Bratuncu, rekao je da postoji video-snimak koji se može naći na društvenim mrežama u kojem Dedić govori o svom ratnom putu i želji "da kolje sve što je srpsko".