latinica  ћирилица
11/12/2023 |  18:37 ⇒ 20:38 | Autor: RTRS

Božićni prijem u Banjaluci - poruke mira, ljubavi i radosti

U Banjaluci je održan božićni prijem u organizaciji potpredsjednika Republike Srpske iz hrvatskog naroda Davora Pranjića kojem su prisustvovali najviši zvaničnici Srpske i BiH.
Prijem - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
PrijemFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Prijemu su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, poslanici u Narodnoj skupštini Srpske.

Božićnom prijemu prisustvovali su i predsjedavajuća Savjeta minstara Borjana Krišto, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predstavnici Oružanih snaga BiH.

Pranjić je svim rimokatolicima uputio poruke mira, ljubavi i radosti povodom predstojećeg Božića. On je istakao da je u katoličkom kalendaru sada vrijeme adventa, odnosno "nečeg dobrog što se iščekuje".

- Neka svako bude dobro. To je najbolja poruka koju možemo danas poslati - poručio je Pranjić.

Pranjić je poručio da BiH treba biti onakva kakvom je konstitutivni narodi sebi žele urediti za bolje sutra.

Predsjednik Srpske čestitao je potpredsjedniku Republike Srpske iz hrvatskog naroda, svim Hrvatima i svim vjernicima katoličke vjere nastupajući Božić, uz želje da ga provedu u zdravlju i porodičnoj sreći.

Dodik je rekao da je prijem u Banjaluci prilika da pokažu u Srpskoj da zajedno rade na stabilizaciji prilika i mira i da su spremni na razumijevanje i podršku, pogotovo na stvarima koje kod sve tri vjere uvijek pozivaju na okupljanje i dobro među ljudima.

On je istakao da se zbog toga večeras šalje poruka ljubavi, mira i dostojanstva.

- Ne bi trebalo niko nikome da smeta u pogledu toga da se porodica okupi, oko onoga što ovdje tradicionalno predstavlja katolički Božić, što predstavlja pravoslavni Božić ili ono što predstavnici Islamske zajednice proslavljaju - rekao je Dodik.

Višković je poželio svim pripadnicima hrvatskog naroda da u zdravlju i sreći sa svojim porodicama provedu predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Cvijanovićeva je rekla da je ovo vrijeme kada se trebaju poslati poruke mira, te istakla da je ponosna što je Srpska otvoreno društvo u kojem svi slobodno mogu da upražnjavaju svoju vjeru.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Izražavam zahvalnost potpredsjedniku Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davoru Pranjiću što nas je okupio da zajedno pošaljemo poruke mira i želje za dobru porodičnu sreću svakog čovjeka u Srpskoj - rekla je Cvijanovićeva, čestitavši svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti Božić, uz želje da ga proslave u miru, sreći i zdravlju sa svojim porodicama.