latinica  ћирилица
13/12/2023 |  17:27 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Dodik: Muslimani se najviše protive da BiH bude suverena i član EU

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da se muslimani najviše protive da BiH bude suverena i da kao takva jednog dana postane članica EU, te ukazao da niko ko je opredijeljen za evropske integracije ne bi mogao da pristane na to da ilegalac u BiH donosi zakone.
Milorad Dodik - Foto:
Milorad DodikFoto:

- Svako ko je `hiljadu odsto opredijeljen za evropske integracije, za evropske vrijednosti` nikada ne bi mogao pristati na to da ilegalac ovdje donosi zakone i da to pravda. /Zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisu/ Zvizdiću bi bilo bolje da garantuje da će poštovati Ustav BiH - napisao je Dodik na društvenoj platformi Iks. 

Predsjednik Srpske je naglasio da BiH ne može biti suverena sa stranim sudijama, niti takva može u EU.

- To je njihovo najveće licemjerstvo i podvala. Јedno isključuje drugo i iz toga je jasno da se muslimani najviše protive da BiH bude suverena i da kao takva jednog dana postane članica EU - naveo je Dodik.

Dodik je ukazao da se podanički odnos muslimana ogleda u tome da će uspjeti da svakog stranca privole na svoju stranu i onda zagorčaju život Srbima u Srpskoj i Hrvatima u FBiH.

- Oni ne shvataju da sve što pokušavaju da naprave Srpskoj - to rade BiH - naglasio je Dodik.

Zvizdić je za FTV rekao da "garantuje da su stranke trojke u potpunosti, hiljadu odsto opredijeljene za evropske integracije, za evropske vrijednosti i evropsku tekovinu", a da je "iskrena opredijeljenost Dodika za evropske integracije na nižem nivou nego kod Pinokija".