latinica  ћирилица
24/12/2023 |  09:51 | Autor: SRNA

Cvijetinović: Dan Republike niko ne može da zabrani

Dan Republike Srpske obilježavaće se u svakom gradu, svakoj opštini i kući gdje ima Srba i to niko ne može da zabrani, poručili su iz Udruženja veterana "Garda Panteri".
Petar Cvijetinović - Foto: SRNA
Petar CvijetinovićFoto: SRNA

Predsjednik Udruženja Petar Cvijetinović rekao je Srni da su pokušaji Kristijana Šmita da spriječi obilježavanje 9. januara, Dana Republike, bezvrijedni i mizerni, koji ne mogu i neće proći jer je ovaj praznik simbol slobode srpskog naroda koji ga se nikada neće odreći.

Cvijetinović je rekao Srni da je jadna je i bijedna činjenica da se po nalogu tog samoprozvanog visokog predstavnika pokušavaju krivično goniti svi oni koji obilježavaju 9. januar.

- Pritiscima pokušavaju da spriječe dolazak predstavnika drugih država na obilježavanje Dana Republike Srpske. Dan Republike će se obilježavati u svakom gradu i opštini, u svakoj kući gdje ima Srba i to niko ne može da nam zabrani - istakao je Cvijetinović.

On je pozvao stanovnike Srpske, posebno omladinu, da 9. januara istaknu obilježje Republike, jer je Srpska vječna dok su joj djeca vjerna.

- Pozivamo stanovnike, posebno omladinu, da za 9. januara na svaku kuću, prozor i stub istaknu obilježje Republike Srpske - istakao je Cvijetinović.

U svojim posljednjim aktivnostima usmjerenim protiv Dana Republike Srpske Kristijan Šmit je zatražio od visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja da izvrši pritisak iz Brisela na Beograd i Podgoricu, kako funkcioneri Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju 9. januara.