latinica  ћирилица
24/12/2023 |  10:55 | Autor: SRNA

Јolović: Srbi se odbranili od mnogo većih okupatora od Šmita

Srbi su pružali otpor i odbranili se od mnogo većih imperijalističkih sila i okupatora nego što je to Kristijan Šmit, kao i od onih koje on predstavlja, poručio je ratni komandant specijalne jedinice "Vukovi sa Drine" Milan Јolović Legenda.
Milan Јolović - Foto: SRNA
Milan ЈolovićFoto: SRNA

Јolović je naglasio da, što više Šmit bude insistirao na svojim neustavnim odlukama, više će izazivati otpor kod srpskog naroda.

On je u izjavi Srni ocijenio da je Šmit, prije nego što je došao u BiH, trebalo malo da čita o istoriji kako bi se edukovao i upoznao o tome da je srpski narod najgostoljubiviji na svijetu ali i najnepokorniji prema onima koji pokušavaju da ga pokore ili silom nametnu svoje ciljeve ili ideje.

On je podsjetio da je i američki predsjednik Teodor Ruzvelt u Prvom svjetskom ratu rekao da su Srbi nepokoran narod, a da je isto nedavno potvrdio u svom intervju i ruski predsjednik Vladimir Putin.

U svojim posljednjim aktivnostima usmjerenim protiv Dana Republike Srpske Kristijan Šmit je zatražio od visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja da izvrši pritisak iz Brisela na Beograd i Podgoricu, kako funkcioneri Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju 9. januara.