latinica  ћирилица
04/01/2024 |  13:34 ⇒ 16:08 | Autor: RTRS

Trivić: Nešić Dodikov megafon

Predsjednica Narodnog fronta Јelena Trivić rekla je danas da nije ona ta koja priziva nametanje Izbornog zakona, nego lider SNSD-a Milorad Dodik i njegova stranka koja, kako kaže, unaprijed blokira usvajanje novog izbornog zakona u Domu naroda PS BiH gdje ima ključ od četiri delegata i može sve da blokira.
Јelena Trivić - Foto: Ustupljena fotografija
Јelena TrivićFoto: Ustupljena fotografija

Trivićeva je reagovala na izjavu predsjednika DNS-a Nenada Nešića rekavši da je "Nešić Dodikov megafon i da je potpuno bespredmetno s njim razgovarati činjenicima".

- Što se tiče Šmita, Nešić se sigurno sjeća da je upravo Šmit pomogao Dodiku da postane predsjednik Srpske čuvenom rečenicom o "manjim izbornim nepravilnostima" na prethodnim izborima. Nešić najbolje zna da je Šmit najbolji Dodikov prijatelj jer da nije Šmita čime bi Dodik plašio narod, glumio navodni politički rat sa strancima... - rekla je Trivićeva.

Trivićeva navodi da "Nešić vrlo dobro zna da nisu vraćane ni mnogo krupnije stvari koje su obećane i za koje je Narodna skupština donijela pravne akte, kao što su vojska, agencija za lijekove, indirektni porezi i pravosudne institucije, te ga pita kako onda očekuje da vjerujemo da je moguće vratiti i nadležnost nad provođenjem izbora".

- A sve i da je moguće vratiti, da li da starom prevarantu Dodiku vjerujemo da će njegova privatna komisija provesti fer izbore - navodi Trivićeva i dodaje:

- Vjerovati u to bilo bi ravno vjerovati u to da će se Nešić kao ministar bezbjednosti potruditi da se obračuna sa kriminalom i korupcijom. Dodik nastoji da provede fer izbore, a Nešić je na poziciji sa koje treba da se bori protiv kriminala. Ne, nije vic, to je naša pusta stvarnost kojoj će kad-tad, a vjerujem uskoro doći kraj - rekla je Trivićeva.