latinica  ћирилица
08/01/2024 |  08:10 ⇒ 09:49 | Autor: RTRS

Svečana akademija će pokazati vizije razvoja Srpske; Očekuje se najbolje izdanje do sada (VIDEO)

Republika Srpska, koja je nastala 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH, proslavlja svoj 32. rođendan. I ove godine, još raskošnije, bogatije. Obilježavanje rođendana naše Republike počinje danas, a nastavlja se sutra brojnim programima. Glavni segmenti obilježavanja biće pomeni onim najzaslužnijima za nastanak i odbranu Srpske, kao i svečana akademija, te prijem, kao i sutrašnja dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima i naročito svečanii defile, te koncertima, predstavama i drugim prigodnim sadržajima - širom Srpske.
Јelana Pajić Baštinac i Mladen Matović - Foto: RTRS
Јelana Pajić Baštinac i Mladen MatovićFoto: RTRS

Generalni sekretar predsjednika Republike Srpske Јelena Pajić Baštinac istakla je da će kroz svečanu akademiju biti prikazana četiri segmenta kontinuiteta srpskog naroda na ovim prostorima.

- Pokazaćemo i vizije razvoja Srpske - navela je Pajić Baštinac u našem Јutarnjem programu.

Istakla je da će svečani defile, koji će biti održan sutra, biti drugačiji nego prije.

- Biće praćen svjetlosnim efektima. Imaćemo i 200 dronova koji će pokazati vizuale Srpske. Očekujemo veličanstven defile i pozivam sve građane budu sa nama sutra - izjavila je Pajić Baštinac.

Kompozitor Mladen Matović kaže da je već 12 godina muzički urednik svečane akademije.

- Imaćemo u jednom trenutku 130 učesnika. Sve smo upakovali na jedan odličan način i očekujem najbolje izdanje svečane akademije do sada - poručio je Matović u našem Јutarnjem programu.