latinica  ћирилица
08/01/2024 |  16:59 ⇒ 19:16 | Autor: RTRS

Vučić: Srećna vremena ne mogu postojati odvojeno za Srbiju i Srpsku (VIDEO)

Pismo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pročitano je danas na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike koji je građanima Srpske i predsjedniku Miloradu Dodiku uputio čestitku.
Na svečanoj akademiji pročitao pismo Aleksandra Vučića - Foto: RTRS
Na svečanoj akademiji pročitao pismo Aleksandra VučićaFoto: RTRS

- U ime građana i u svoje ime od srca čestitam Dan Republike uz iskrene želje za mir, sreću napredak, blagostanje i sigurnost svih građan Srpske - navedeno je u pismu.

Vučić je u svom pismu dodao da se vjerovalo da su teška vremena iza nas ali, Vučić je dodao da se plaši da doba velikih izazova kako za Srbiju tako i za Srpsku tek dolaze.

- Ovo sam rekao jer dobra i srećna vremena ne mogu postojati odvojena za Srbiju i Srpsku, takođe vrijeme izazova za jedne takvo je i za druge - naveo je Vučić u pismu.

Dodao je da se Srbija svih ovih godina ponašala odgovorno i doslovno podržavala Dejtonski sporazum i okvire proistekle iz tog sporazuma.

- Nažalost mnogi koji su učestvovali u donošenju tog okvira pokušavaju da izvrgnu ruglu njegove osnovne postulate i suštinski izbrišu postojanje Republike Srpske sa njenim Ustavom zagarantovanim nadležnostima. Srbija neće mijenjati svoj stav i ostaće privržena slovu Dejtona podržavajući teritorijalni integritet BiH ali i oštro se suprostavljajući ukidanju Srpske - navedeno je u pismu.