latinica  ћирилица
08/01/2024 |  22:22 ⇒ 22:22 | Autor: RTRS

Smajlović: Republika Srpska strahovito ojačala (VIDEO)

Novinarka Ljiljana Smajlović rekla je danas da je "Republika Srpska strahovito ojačala, bez obzira što djeluje da su sada napadi žešći i da su brojnije sile koje je osporavaju".
Ljiljana Smajlović - Foto: RTRS
Ljiljana SmajlovićFoto: RTRS

- Od osnivanja Republike Srpske plašili smo se hoće li i koliko će izdržati. Strahovito sam impresionirana kako se vi sjajno zapravo držite, da se opstane pod ovim napadima. Nadam se da se iz Banjaluke vidi koliko to ljudi u Srbiji cijene. To jeste jedno malo čudo. Mislim da oni koji su prihvatili Republiku Srpsku, nisu očekivali da se ona održi i da je ideja bila da se to postepeno razvodni i da se oduzmu kompetencije. Zapravo je Republika Srpska uspjela da dokaže svoje postojanje, dobila je potvrdu Zapada i vodećih sila da postoji, ali je tu bila implicitna prijetnja da je to prelazno rješenje - rekla je Smajlovićeva za RTRS.

Ona je podsjetila da je na proslavu Dana Republike došta kada je Ustavni sud donio spornu odluku o 9. januarui da je tada shvatila da će Srpska opstati.

- Republika Srpska je stvarno jedna drugačija politička sredina nego Srbija. Ima ovdje nešto mlađe, življe, svježije - naglasila je Smajlovićeva.