latinica  ћирилица
09/01/2024 |  12:57 | Autor: RTRS

Miličević: Nema sile niti suda koji mogu jednom narodu izbrisati identitet

Predsjednik SDS-a Milan Miličević poručio je da je Republika Srpska nastala u politički teškom vremenu, ali u miru, kao potreba za golim opstankom i samoodržanjem srpskog naroda, te da ne postoji sila niti sud koji jednom narodu mogu izbrisati njegov identitet.
Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

- Stvorena je sa narodom, u miru. Odbranjena je sa narodom u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Snagu jednog naroda nisu mogle negirati ni najveće svjetske sile, pa je Republika Srpska dobila i međunarodno priznanje kroz Dejtonski mirovni sporazum - istakao je Miličević.

On je dodao da SDS, kao jedina srpska politička stranka koja je starija od Republike Srpske i koja je u to vrijeme artikulisala političku volju srpskog naroda, s ponosom može reći da zajedno sa srpskim narodom iza sebe ima najveću srpsku tekovinu u prošlom vijeku – Republiku Srpsku, saopšteno je iz ove stranke.

- Danas je naša obaveza da budemo dostojni najvećih među nama – onih koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku – i da našu Republiku Srpsku, opet vođeni voljom našeg naroda, čuvamo i razvijamo - poručio je Miličević.

On je istakao da je 9. januar dio kolektivnog identiteta, da je to praznik poštovanja, ljubavi, sjećanja i ponosa i nije usmjeren protiv bilo koga, niti je obojen negativnim emocijama.

- Deveti januar je istorijska činjenica i datum upisan u rodni list. Bez obzira na sve naše unutrašnje razlike, 9. januar je dan nacionalnog ponosa, jedinstva i okupljanja oko Republike Srpske - zaključio je Miličević i poručio "Neka nam je vječna Republika Srpska!"