latinica  ћирилица
14/01/2024 |  13:42 ⇒ 15:50 | Autor: B92

Đoković: Mučio sam se, mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu

Novak Đoković je poslije meča protiv Dina Prižmića iznio vrlo lijepe riječi o mladom Hrvatu, koji je duplo mlađi od njega.
Novak Đoković (foto:EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Novak Đoković (foto:EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Đoković je slavio trijumf poslije tačno četiri sata i četiri seta u nikad dužem meču prvog kola nekog gren slema u svojo karijeri.

- Zaslužuje svaki kredit, aplauz, pozdrav koji je dobio večeras. Nevjerovatan igrač, u toj fazi svoje karijere, tako je zreo za svoje godine. Ovo je njegov momenat. Meč je mogao da ode i njemu, igrao je sjajno. Pokazao je sjajan mentalitet i istrajnost. I u trećem i četvrtom setu, koji je izgubio. Natjerao me je da mnogo trčim. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu. Konstruisao je poene, od momenta kada je kročio na teren je koristio svoje prilike. Volim kako koristi svaki dio terena. Nevjerovatno se brani. S obzirom da ima 18 godina i nikada nije igrao na ovako velikoj sceni. Želim da budem u njegovom boksu, nadam se da će me pozvati, jer znam da će uraditi velike stvari u karijeri - rekao je Đoković.

Kada je riječ o njegovoj igri, bio je zadovoljan određenim momentima, ali je i istakao probleme sa kojima se suočavao.

- Za nekoga ko ima 36 godina, prilično sam dobro počeo. Kada pomislim na to, duplo sam stariji od njega. Pokušavam da uživam na terenu. Bilo je drugačijih momenata u ovom meču, vrlo fizički zahtjevan meč, bilo je dosta problema, bilo je i klizavo. Mučio sam se, pogotovo na tom kraju, imate blag povjetarac koji duva u vaša leđa. Imao sam dobre momente, svjestan sam da sam mogao da igram i bolje i agresivnije. Ali, ovde sam iz godine u godinu, uvijek imamo kratke pripreme i sada imam priliku da se malo duže pripremim za sledeći meč - naglasio je Đoković.

Meču je prisustvovao i Novakov bivši trener Andre Agasi.

-Hvala ti puno, za sve što si učinio. Bilo je 4:0 i 30:30, a onda sam izgubio tri gema. To nije bilo zbog tebe, nego je moja krivica, ali inspirisao si me svojim prisustvom - zaključio je Đoković.